Massagetechnieken

De massagetechnieken worden ondersteund door een holistische benaderingswijze; stilstaan bij en opzoek naar dieperliggende oorzaken van het lichaamssignaal.

Klassieke massage

De klassieke massage ontspant en geeft een betere doorbloeding en richt zich op plaatselijke symptomen van de huid, spieren, bindweefsel, gewrichten, periost (beenvlies) en lymfevatstelsels. Deze massage gebruik ik vooral als iemand spierklachten of klachten aan het bewegingsapparaat heeft.

Triggerpointmassage

Door duimen en elleboog worden spanningsknopen (opeenhoping van afvalstoffen) opgezocht en heel langzaam en intensief weggedrukt. Hierdoor worden stoffen in het lichaam aangemaakt en het bloeddoorstroming wordt gestimuleerd. Dit heeft een positief effect op het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Werkt heel ontladend.

Energetische massage

Langzame intensieve strijkingen van hoofd naar bekken of tenen. Brengt je in een diepere ontspanning nodigt uit los te laten. Op verschillende manieren komt er ruimte. Ontspanning in alle lagen van ons lichaam en de geest. Het gevoel tussen slapen en waken. Alles gaat stromen en het zelfherstellende vermogen van het lichaam wordt aangesproken. Vaak geeft dit nieuwe energie en helderheid.

Voetreflexologie

Op de voeten bevinden zich reflexzones die corresponderen met lichaamsdelen, lichaamsfuncties en organen. Door het masseren van de voeten en het behandelen van de reflexzones kan men de spanning of ontspanning in de lichaamsdelen ervaren.

Ze zet aan tot een verbeterde circulatie in het gehele lichaam, die een gunstig effect hebben op aanvoer van voedingstoffen en afvoer van afvalstoffen. Ook kan de cliënt zijn voeten weer voelen en ervaren.

Holistic Pulsing
Holistic Pulsing gaat er vanuit dat alles stroomt in ons lichaam, denk maar aan de bloed en lymfe stroom, de ademhaling en de stroming van energie. Om diverse redenen kan die stroming stagneren. Dit is te voelen als het lichaam ritmisch in beweging wordt gebracht. HP is een zachte en vriendelijke techniek. De cliënt ligt hierbij gekleed op de massagetafel terwijl ik verschillend lichaamsdelen puls.
Bindweefsel massage of lichaamsreflexologie

Het bindweefsel is de onderste laag van de huid. Door het bindweefsel lopen zenuwen die verbonden zijn met een spier, een orgaan, het beenvlies en andere lichaamsdelen.

Soms kan het bindweefsel verkleeft zijn met de onderlaag waardoor er allerlei klachten kunnen ontstaan. Door het bindweefsel voorzichtig te rollen, kun je het weer losmaken, waardoor het lichaam zich kan herstellen. Deze behandeling kan gevoelig zijn.