top of page

Het Overgangsjaar

"Het overgangsproces vraagt van ons overgave en vertraging, Door je heen laten komen en stilstaan bij wat er van binnen gebeurt."

Tijdens de overgangsfase ervaren veel vrouwen niet alleen de bekende symptomen als opvliegers, vermoeidheid en stemmingswisselingen. De klachten kunnen zeer uiteenlopend zijn, met onverwachte oude triggers en overlevingspatronen die opnieuwzich aandienen. Mogelijk reageer je emotioneler dan voorheen en begin je aan van alles te twijfelen. Dit vraagt om pas op de plaats.

 

Het Overgangsjaar biedt maandelijks een dag van vertraging, rust en zelfzorg in een ondersteunende groepsomgeving. Naast lichaamsgericht werk, voeding en professionele overgangskennis, zul je herkenning en steun ervaren van vrouwen in de groep. Ontspanning en vertraging ondersteunen een veerkrachtige overgang van vruchtbare naar wijze vrouw. Essentieel voor coaches, therapeuten en trainers die belichaamde zelfzorg willen integreren voor duurzame persoonlijke en professionele groei.

IMG_8735(1).jpg

Wat gaan we doen?

Deze ruimte wordt ons niet vanzelf gegeven, die mogen we zelf gaan innemen door liefdevolle zelfzorg. Want veel processen in ons lichaam veranderen op celniveau tijdens de overgang. Het is waardevol kennis te nemen van wat er zoal gebeurt in ons lichaam. Niet alleen opvliegers, vermoeidheid, pijn in het lichaam, gewichtstoename, onzekerheid en stemmingswisselingen kunnen ontstaan. Ook oude triggers en overlevingspatronen kunnen zich opnieuw in een duidelijke vorm weer aandienen. Hierdoor kunnen vele uiteenlopende klachten ontstaan.

We kunnen een groot deel van deze symptomen ondervangen door preventief onze leefstijl aan te passen. Hoe zou het zijn om iedere maand een volle dag met een groep gelijk te vertragen, rusten en ontvangen? Verbinden met lichaamsgericht werk, voeding en professionele kennis voor meer ontspanning en flow tijdens de overgang? Je bent daardoor in staat een veerkrachtige doorstart te maken. ‘Neem bewust de stap van de vruchtbare vrouw in overgang naar de wijze vrouw.’ Zeker wanneer je coach, therapeut of trainer bent, is verdiepende en belichaamde zelfzorg de basis. Eerst een stap terug en daarna kun je weer stralend en met de juiste zelfzorg verder.

Wat kun je verwachten?

Dit intuïtieve lichaamswerk wordt afgestemd op de behoefte van de groep op dat moment. Je krijgt informatie over wat er zoal gebeurt in ons lichaam. Ook krijg je oefeningen die je direct kunt toepassen om organen en de verbindende delen te stimuleren en te activeren. Het gaat dan om het verzachten en activeren van de schildklier, het lymfesysteem, de Psoas, het fascia, maar ook de vitaliteit rondom het bekkengebied. Het voorkomt veel klachten in deze fase.

 

Via lichaamsgerichte oefeningen en aanrakingstechnieken leer je beter voelen en verbinden. Je leert dieper ontspannen om je fijnstoffelijke lichaam waar te nemen. Ook behoren triggerpoints en bindweefselmassage tot de mogelijkheden om opvliegers en pijnen te verminderen. 

 

Wat voedt jou in deze overgang? We gaan intuïtief proeven en eten. We kijken klachtgericht welke kruiden ons kunnen ondersteunen met ontgiften en loslaten. Veel kruiden staan in onze eigen tuin.

 

Tijdens deze dagen is er ruimte om te delen wat er in jou leeft. Alles mag er zijn maar we duiken niet in de verhalen en het is geen groepstherapie. Door de veilige bedding met aandacht voor ons lichaam, zul je ervaren dat je op alle niveaus steun en inspiratie ontvangt!

Voor wie is Het Overgangsjaar?

Het Overgangsjaar is voor Holistische zorgprofessionals van middelbare leeftijd. Ben jij een empathische, gevoelige vrouw en voel je dat je op een bepaald niveau vast loopt, in de aanloop naar of tijdens de overgang? En verlang jij ook naar ondersteuning in een fijne omgeving om te kunnen herstellen en wijsheid te ontwikkelen in deze bijzondere levensfase? Dan is dit programma speciaal voor jou ontwikkeld. Je zult verbinding voelen met gelijkgestemde therapeuten, coaches en trainers die ook op zoek zijn naar doelgerichte ondersteuning.

Wie is de trainer van Het Overgangsjaar?

Carla heeft na vijfentwintig jaar fulltime praktijk ervaring als holistisch massagetherapeut een schat aan ervaring opgedaan. Ze is specialist in de dieperliggende oorzaken van klachten en de invloed van aanraking en lichaamswerk. Nadat ze zelf vastliep tijdens de overgang met uiteenlopende klachten, heeft ze het jaartraject ‘Wisdom of the Crone’ gevolgd. 

 

De combinatie van haar uitgebreide praktijkervaring en de specifieke kennis die ze opdeed over de menopauze geeft haar een uniek en waardevol perspectief. Met haar belichaamde wijsheid weet Carla op een warme, empathische en deskundige manier te ondersteunen tijdens de overgang.

Wat neem je mee?

Door maandelijks bewust en samen te vertragen, neem je niet alleen een schat aan nieuwe ervaringen en kennis mee, maar ook de vaardigheden om deze door te geven in je eigen praktijk of trainingen. Je leert hoe fysieke ontgifting en effectieve bewegingsgymnastiek essentieel zijn in de overgangsfase, zodat je op een natuurlijke manier verdieping kunt vinden en vitaal door de overgang kunt komen. We bieden betaalbare professionele steun om de overgang van vruchtbare vrouw naar de wijze vrouw te maken. 

Dit traject benadrukt het belang van vertraging en zelfzorg, waardoor je na de overgang in vitaliteit een voorsprong hebt. Door nu een stapje terug te nemen en goed voor jezelf te zorgen, kun je niet alleen je eigen welzijn verbeteren, maar ook andere vrouwen in onze cultuur ondersteunen bij hun overgang. Na dit jaar ben je in staat om de juiste zelfzorg te bieden, zodat zowel jijzelf als anderen goed door deze fase heen komen.

Aanvullende informatie

Groepsgrootte

Maximaal 10 vrouwen

Data

Iedere eerste vrijdag van de maand

- 4 oktober 2024

- 1 november 2024

- 6 december 2024

- 10 januari 2025

- 7 februari 2025

- 7 maart 2025

 

We sluiten af met een integratieweekend van vrijdag 20 juni t/m zondag 22 juni

Tijden

Iedere genoemde dag van 10:00 - 17:00

Locatie

Paulushoef, Sonniuswijk 42, 5691 PE Son

Alle dagen zijn verzorgd inclusief koffie, thee, snacks, dagelijks lunch en een uitgebreid diner buffet. Onze kok bereidt heerlijke en voedzame maaltijden: vegetarisch, vers en biologisch, uit eigen tuin of de lokale markt.

Jouw investering

€1340,- voor het gehele traject

Heb je verdere vragen of twijfels over het deelnemen aan dit traject? Neem gerust contact met ons op.

17 & 18 februari

Psoas en Fascia weekend

bottom of page