top of page

vr 10 jun

|

Son

Weekend stilte, yoga en meditatie. De reis naar binnen.

Dit weekend draait om datgene waar iedereen zo naar verlangt: rust in je hoofd.

Registratie is gesloten
Bekijk andere evenementen
Weekend stilte, yoga en meditatie. De reis naar binnen.
Weekend stilte, yoga en meditatie. De reis naar binnen.

Tijd en locatie

10 jun 2022, 16:00 – 12 jun 2022, 16:00

Son, Sonniuswijk 42, 5691 PE Son, Nederland

Over het evenement

Meet the teachers...

De reis naar binnen... Dit weekend draait om datgene waar iedereen zo naar verlangt: rust in je hoofd. De essentie van zowel Gwenda's als Dhyan's teachings is dat de stilte altijd in jou aanwezig is, naast de eventuele onrust. We vertrekken van het feit dat alles OK is zoals het zich aandient in het moment, vanuit het observeren van wat is, zonder weerstand, of zonder erin mee te gaan. Omdat de basis van onze beider teachings zo fundamenteel gelijkaardig is, slaan we de handen in elkaar voor een eerste samenwerking: een stilte weekend met yoga en meditatie.

Stilte... Ja, na de openingscirkel op vrijdag gaan we de stilte in tot de afsluitcirkel op zondagmiddag. Zo kan je helemaal dicht bij jezelf zijn en je terug her-inneren wie je echt bent. Net zoals bij een echte stilte retraite nodigen we je uit je GSM af te zetten en aan je familie onze telefoonnummers door te geven. Zo kan iedereen met een gerust hart me-time nemen.

Programma Wat mag je verwachten in dit weekend? Meditaties, pranayama ('ademhalingsoefeningen') en yoga nidra (begeleide relaxatie) door Dhyan. (Yin) yoga, stilteyoga (geen verbale maar muzikale begeleiding) en yoga nidra door Gwenda. Zaterdagavond kampvuur bij zonsondergang. meer info over nidra en stiletyoga op www.nectaroflife.be/workshops

Meet the teachers

Dhyan Meinoud Rijnen mediteert al meer dan 20 jaar. Na enkele jaren intensief Goenka Vipassana in Dharamsala, India, te hebben beoefend, evolueerde hij vooral naar de 'Self Inquiry' meditatie van Ramana Maharishi. Hij bracht vele maanden in Maharishi's ashram door. De laatste tijd beoefent hij ook vooral Bonpo Dzogchen. Door de jaren heen volgde hij verschillende mindfulness trainingen en opleidingen. Hij heeft op zijn palmares een ellenlange lijst van retraites in verschillende landen. Elk jaar doet hij een eigen stilteretraite - in 2018 ging hij 5,5 maand in solo stilte retraite in India. Tijdens die retraite kwam het inzicht te gaan delen, en zo werd stilteweekend.com geboren. Dhyan is een meester in pranayama en meditatie. En een heel 'zen' persoon.

Gwenda Vander Steene beoefent yoga sinds 1996, en volgde twee lerarenopleidingen, in Londen en Thailand. Yoga is voor haar 'meditatie-in-beweging'. We gaan vooral van een 'yoga-doen' naar een 'yoga-zijn' modus. Doe je yoga 1,5u per week of ben je yoga 24u/24? Bewust bewegen brengt ons naar het ervaren van de stilte, van de ruimte waarin de bewegingen ontstaan. In de traditionele teksten wordt vermeld dat er 108 meditaties zijn, en naast bekende vormen zoals de Boeddhistische vipassana, is yoga daar ook één van. Yoga is een meditatie die werkt via het lichaam. Je lichaam is immers altijd in het hier en nu. 'We doen geen yoga, we laten yoga gebeuren en observeren wat we allemaal ervaren in ons lichaam, onze geest en onze emoties'. Mindfulness (ze noemt het graag 'mindlessness') en de Zen-filosofie zijn verweven in de lessen. www.nectaroflife.be

Praktisch 10-12 juni, start vrijdag 18u30 (avondeten), einde zondag 16u.

Early bird prijs tem 5-5:

eenpersoonskamer (klein, basic) €395 (op dit moment slechts 3 meer over!)

tweepersoonskamer (mooier, ruimer) €375

kamperen (eigen tent in de tuin) €320.

Bring a friend! Elk €10 korting

Late bird na 5-5 + €10.

Je bent pas ingeschreven na betaling van het inschrijvingsgeld. Bij inschrijving ga je akkoord met de algemene (en annulatie) voorwaarden (www.nectaroflife.be/yogaweekend)

Deel dit evenement

bottom of page