
Onze visie op voeding
Bij de Paulushoef gaat om de puurheid van het eten. De focus ligt op het ervaren van biologische voeding, alles zo onbewerkt en zo vers mogelijk. Daarnaast koken we zoveel mogelijk met producten uit de streek of eigen tuin. We verbouwen ons eigen voedsel en creëren intuïtief verschillende maaltijden. Proef de versheid en smaak van eerlijk eten uit eigen tuin.
Carla wil met het eten niet alleen pure smaak overbrengen maar ook een ervaring. Dit gevoel en deze smaakbeleving blijven lang aanwezig bij onze gasten. Het is de eenvoud die het zo lekker maakt. Er wordt voornamelijk vegan of vegetarisch gekookt. Er wordt onder andere geïnvesteerd in de beste kwaliteit noten, chocolade, koffie en gedroogd fruit. Heb je wensen of allergieën? Laat dan gerust weten als we ergens rekening mee moeten houden.
Onbewerkt en biologisch eten uit eigen tuin: Op de Paulushoef eten we zoveel mogelijk groenten van het seizoen. Als we het niet zelf kunnen produceren kopen we lokaal/van Nederlandse bodem.
Afwisseling in iedere maaltijd is belangrijk.Eten hoe onze grootouders aten, dit resoneert het beste in onze darmen door cel-geheugen.
Voor het ontwikkelen van onze smaak is het goed om meer bitters en zuren te eten. Deze ontgiften ons lichaam. Ook pure snacks met minder suikers en zout zijn goed. Gebruik ook gedroogde kruiden, daardoor krijg je sneller een verzadigd gevoel.
Op de Paulushoef gebruiken wij de 80 / 20 regel.
Dit houdt in: 80% puur voedsel
en 20% bewerkt voedsel.
![]() | ![]() | ![]() | ![]() | ![]() |
---|