top of page

Psoas weekend

Leer hoe eenvoudig je op 3 manieren ruimte en verzachting creëert rondom je bekken en Psoas.

De Psoas, ook wel spier van de ziel genoemd, is de belangrijkste kern van vitaliteit, intuïtie en levensenergie. Tevens worden vooral in de celkernen van deze spier ook emotionele spanningen, gevoelens van onveiligheid en trauma opgeslagen. Dat is niet vreemd, want de Psoas heeft de kwaliteit en power ons te helpen overleven. (vechten, vluchten en bevriezen)

psoas.png

Wat gaan we doen?

Via een visueel veld zal Carla inzicht geven in hoe ons holistische overlevingssysteem trauma vangt. Trauma huist in het lichaam, niet in de mind. Daarom gaan we stap voor stap 3 belangrijke lichaamswerk-technieken oefenen tijdens deze twee dagen. Bij iedere techniek kunnen we een laagje dieper openen en verzachten op celniveau. ​

De 3 technieken

Als eerst behandelen we de Hello Body-techniek - een trage, zeer verfijnde en specifieke aanrakingstechniek – waarmee je in een staat van Deep Presence komt. Dit brengt je uit je hoofd en zorgt dat je echt kunt landen in je lichaam. Het geeft een diep gevoel van vertrouwen, ontspanning en veiligheid. Door te beginnen met het toepassen van deze techniek, reikt je aanraking direct tot in de celkern, wat de basis legt voor een diepe release. 

Vervolgens gaan we verder met de Soft Pulsing en de Micro Movement. Deze maken oer-eenvoudig ruimte en geven verzachting in het Fascia systeem dat als een netwerk alles in het lichaam verbindt. Dit zorgt ervoor dat de celwanden zich openen en alles weer beter kan gaan stromen.

Laat je tijdens dit weekend verwonderen door dit in de eerste plaats voor jezelf te ervaren. Ben je therapeut, coach of hulpverlener? Door de eenvoud van deze zachte release kun je deze techniek na deze tweedaagse ook gaan toepassen voor je eigen cliënten. 

 

Deze technieken zul je uitvoeren in tweetallen, dus het kan waardevol zijn om samen met een vriend(in), collega of partner te komen om deze technieken bij elkaar te oefenen en uit te wisselen, ook na dit weekend nog.

Aanvullende informatie

Groepsgrootte: maximaal 12 personen

Data:

6 & 7 september

15, 16 & 17 november

20, 21 & februari 2025

Tijden:

Lesdag 1: 10:00 - 17:00 uur

Lesdag 2: 10:00 - 17:00 uur

Lesdag 3: 10:00 - 17:00 uur (vanaf november 2024)

Locatie: Paulushoef, Sonniuswijk 42, 5691 PE Son

Prijs: €350,- (inclusief koffie, thee, snacks, 2x lunch) Onze kok kookt dit weekend vegetarische gerechten van verse biologische producten uit onze eigen moestuin en de lokale markt. Vanaf november 2024 wordt de training verlengd van 2 naar 3 dagen en zijn de kosten €550,-.

Dit weekend vormt een introductie op de jaaropleiding tot Holistisch Lichaamswerker, maar kan ook los gevolgd worden. Kies je er na dit weekend voor om de jaaropleiding te volgen, dan krijg je de €350,- vanaf november €550,- voor deelname aan dit weekend als korting op het lesgeld van de jaaropleiding.

Heb je verdere vragen of twijfels over het deelnemen aan dit weekend? Neem gerust contact met ons op.

17 & 18 februari

Psoas en Fascia weekend

WhatsApp Image 2023-12-17 at 18.28.39.jpeg
“De oefeningen die ik tijdens dit weekend heb geleerd hebben echt een wereld voor me geopend. Nog steeds gebruik ik ze en merk ik dat het me helpt om spanning los te laten en weer terug in een gevoel van innerlijke veiligheid te komen. Dankjewel Carla!”
bottom of page